miercuri, 1 aprilie 2015

Pizza de post cu tofu

Stiu ca va e pofta de o pizza, asa ca, pentru astazi, v-am pregatit o reteta delicioasa pentru pizza de post sau pentru vegetarieni!
 

Ingrediente (pentro o tava mare de cuptor):

pentru blat:
- 400 g faina
- 1 pachetel de drojdie uscata
- 230 ml apa
- 4 linguri ulei de masline
- 1 llingurita sare

pentru topping:
 - 200 g masline fara samburi, feliate
- 250 g tofu
- 1 conserva boabe de porumb
- 2 ardei grasi rosii
- ketchup pentru uns aluatul
- ierburi uscate pentru pizza (oregano, busuioc)

 Pentru aluat, puneti intr-un vas faina, iar in mijlocul ei turnati drojdia si sarea, apoi adaugati in fir subtire apa si amestecati din interior spre exterior. Turnati si uleiul de masline si framantati pana aluatul nu se mai lipeste pe maini. Lasati-l sa creasca, acoperit, pentru 45 de minute.

Dupa ce a crescut, intindeti aluatul cat de subtire puteti si incercati sa-i dati o forma dreptunghiulara (sau de forma tavii in care vreti sa coaceti pizza). Ungeti blatul cu ketchup (sau un sos de rosii facut de voi), presarati ierburile aromatizante si distribuiti uniform umplutura (desigur, branza tofu se taie cubulete inainte, iar ardeiul se taie rondele). 

Incingeti cuptorul din timp, apoi coaceti la foc iute pizza timp de 15-20 minute, in functie de puterea cuptorului pe care-l aveti. E super-buna si sunt sigura ca o s-o faceti chiar si cand nu tineti post!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag