luni, 7 martie 2011

Pizza de post cu ciuperci (Fasting Pizza with Mushrooms)


Pentru ca a inceput postul Pastelui, as vrea si public azi o reteta de post si sa incurajez pe toata lumea sa tina acest post, fiindca nu avem nicio scuza sa nu facem asa: Dumnezeu ne-a dat atatea legume, gustoase, sanatoase, hranitoare si frumos colorate... Trebuie sa fim recunoscatori si, in amintirea sacrificiului facut de Domnul nostru Iisus Hristos, sa pastram si noi cateva saptamani de decenta culinara, ca avem timp in restul anului sa ne infruptam din toate celelalte bunatati... Sa ne rugam mai mult, sa meditam mai mult la pretul platit de Dumnezeu pentru noi sa ne recupereze din ghearele pacatului, sa fim mai recunoscatori si mai umili. Sa ne rugam mai mult si sa facem mai mult bine!
Because we start fasting for Lent, I would like to post the fasting recipe and to encourage everyone to fast, because we have no excuse not to do so: God has given us so many kinds of vegetables that are healthy, nutritious and so beautifully coloured... We ought to be grateful and, in remembrance of the sacrifice God's Son, our Lord Jesus Christ, has made for us, keep this fast and have a few weeks of culinary decency; we have plenty of time throughout the rest of the year to indulge... Let's pray more, let's meditate more about the price paid by God for us, mere mortals, to take us away from sin, and let's be more grateful and humble... Let us pray more and do more good!

Pentru astazi, m-am hotarat sa public o reteta de pizza de post, la fel de gustoasa si satioasa ca si o pizza clasica. Ne trebuie:
For today, I have decided to post the recipe for a fasting pizza, which is as nutritious and delicious as the classic pizza. We need:

Pentru blat (for the dough):
250g faina (flour)
1/2 pachetel drojdie (pack of fresh yeast)
2 linguri ulei de masline (tbsp of olive oil)
1 lingurita zahar (tsp of sugar)
sare (salt)
125 ml apa calduta (warm water)

Pentru topping (for the topping):
1 ceapa rosie (red onion)
1 ardei gras (pepper)
4 ciuperci (mushrooms)
sos de rosii (tomato sauce)
busuioc maruntit (chopped basil)

Intr-un bol micut, amestecati drojdia cu zaharul, turnati un pic de apa calduta si lasati deoparte pentru 10-15 minute, pana se dizolva drojdia. In gramajoara de faina, rasturnati acest amestec si framantati un aluat potrivit de tare. Adaugati restul de apa calduta astfel incat sa rezulte un aluat elastic, potrivit de tare, pe care il acoperiti cu un sevet curat si il puneti la dospit pana se dubleaza cantitatea.
In a small bowl, mix the yeast and the sugar, pour a little warm water and leave aside for 10-15 minutes, until the yeast dissolves. Add the yeast mixture to the flour and knead a nice elastic dough, adding as much water as needed. Cover the dough with a clean towel and let sit until it doubles itself.

Aluatul crescut se intinde, se unge cu sos de rosii, se presara busuioc si se adauga legumele feliate cat mai subtire si se da la cuptorul incins bine pentru 10-15 minute.
Stretch the dough to give it the desired shape, then paint it with tomato sauce, spread the chopped basil and add the thinly sliced vegetables; put it in the preheated oven for 10-15 minutes.

Nu-i asa ca si in post e foarte buna pizza? :)
You have to admit now that fasting pizza is as good as the classic kind, isn't it? :)

7 comentarii:

  1. foarte buna.recomand!mersi pu reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare drag! Promit un lant de retete de post in urmatoarele saptamani, ca doar trebuie sa intampinam sarbatoarea Invierii Domnului cum se cuvine... Va astept!! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. mie nu-mi creste aluatul...:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa creasca aluatul, incearca in felul urmator: cat timp se incalzeste cuptorul (fiindca trebuie sa fie fierbinte la maxim cand bagi blatul la copt), pui vasul cu aluat pe aragaz (unde se simte caldura cel mai bine) si-l acoperi cu un stergar de bucatarie curat (daca e nevoie, eu mai pun, uneori, si o folie de nailon/punga peste vas, sub stergar), inchizi geamul, faci tot ce trebuie ca sa nu fie curenti de aer in bucatarie. In plus, poate ar fi bine sa verifici daca ai pus apa CALDUTA. Nu e bine nici rece, nici fierbinte. Mai incearca o data cu aceste sfaturi si sunt sigura ca, de aceasta data, va iesi foarte bine! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau este asteptat cu drag