miercuri, 15 septembrie 2010

Clatite cu ciuperci (Mushroom Pancakes)



Aceasta reteta de post este potrivita atat pentru o cina in familie, in zilele de post, cat si pentru a o servi la masa unor musafiri. Sigur vor fi foarte incantati si vor vrea sa o incerce din nou... :)

This could be a fasting recipe, suitable for a family dinner or a dish to serve to your guests. They will surely be pleased and want to try it again!

INGREDIENTE:
INGREDIENTS:

Pentru clatite (The pancakes)
300 g faina (flour)
400 g apa carbogazoasa (sprinkling water)
sare (salt)

Pentru umplutura (The filling)
1 kg ciuperci (mushrooms)
5 rosii (tomatoes)
2 cepe (onions)
1 legatura patrunjel (bunch of parsley)
1 lingurita boia de ardei iute (tsp of chili powder)
sare (salt)

Pentru clatite, turnati treptat apa peste faina, amestecand rapid cu un tel, astfel incat aluatul sa nu faca cocoloase. Nu uitati de sare! Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase. Apoi, cu un polonic, turnati din aluat intr-o tigaie de teflon incinsa, iar cand s-a rumenit pe o parte, o intoarceti cu grija si pe cealalta, dupa care scoateti clatita pe o farfurie...

To make the pancakes, pour water over the flour little by little, mixing thoroughly with a whisk so that the dough will not have lumps. Don't forget about the salt! The dough should feel like a thick cream. Using a ladle, pour a small quantity into a hot pan, wait for it to cook on one side then turn it on the other side. Cook and let sit on a plate.

Umplutura se prepara astfel: curatati ciupercile de pielita si le taiati felii un pic mai groase, sa nu se sfarame la fiert. Rosiile se decojesc, se indeparteaza samburii, si folosim doar pulpa rosiilor, pe care o taiem cubulete. Puneti ceapa, taiata melcisori, la inmuiat in putina apa clocotita cu sare, apoi adaugati feliile de ciuperci si boiaua de ardei. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand zeama lasata de ciuperci se evapora, apoi adaugati cubuletele de rosii si mai lasati 5 minute preparatul pe foc. La sfarsit, amestecati in compozitie si patrunjelul tocat si umpleti clatitele. Se pot servi caldute, dar si reci. Pofta buna!

For the filling, clean the mushrooms and slice them a little thicker, so that they don't break while boiling. The tomatoes have to be peeled, then take out the seeds, as we will only use the pulp, cut into pieces. Put the chopped onions in boiling salted water, then add the sliced mushrooms and the chili powder. Let simmer until the juice left by the mushrooms evaporates, then add the chopped tomatoes and let sit on the fire for 5 more minutes. At the end, mix in the chopped parsley and fill the pancakes. You can have them warm or even cold. Bon appetit!


Un comentariu:

Comentariul tau este asteptat cu drag