joi, 13 mai 2010

Prajitura cu branza si capsuni



As putea spune ca fructele mele preferate sunt capsunile, deci ar fi absurd sa las o vara sa treaca fara a pregati ceva dulce cu aceasta delicatesa pe care ne-a lasat-o Dumnezeu...

INGREDIENTE:

Pentru aluat
1 pahar faina
1/4 pahar zahar sau fructoza
1 lingurita coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat
1 galbenus
125g unt
un varf de cutit praf de copt

Pentru umplutura
500g branza dulce
cate 1 lingurita coaja rasa de lamaie si de portocala
1/4 pahar zahar sau fructoza
1 1/2 lingura faina
1 plic zahar vanilat
3 oua
1 galbenus
2 linguri smantana sau crema de iaurt

Pentru decor
1 kg capsuni
150g zahar sau fructoza
50ml apa
un praf de sare
1 1/2 lingurita amidon
1 lingurita unt

Preparare
Pentru aluat, frecati untul moale spuma cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusul. Adaugati coaja raasa de lamaie si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Framantati aluatul si il intindeti pe planseta dupa dimensiunea tavii (cea folosita de mine a avut cca 25x35 cm). Coaceti blatul 10 minute la foc mijlociu (sau chiar mai putin, in functie de cum arde cuptorul dvs.; data viitoare, eu o sa-l tin doar 5 minute in cuptor).

Intre timp, mixati branza impreuna cu zaharul, faina, ouale si galbenusul, iar la sfarsit incorporati smantana si aromele. Turnati uniform amestecul peste aluatul din tava si introduceti tava in cuptor, la foc mic, inca aprox. 40 de minute.

Spalati si curatati capsunile. Pasati capsuni cat sa obtineti un pahar de piure, pastrandu-le pe cele mai frumoase pentru decor. Amestecati la foc mic piureul de fructe cu zaharul, apa, sarea si amidonul. Stingeti focul cand crema s-a ingrosat. Incorporati untul in crema calduta (nu fierbinte!).

La sfarsit, asezati felioare de capsuni pe prajitura rece si le acoperiti cu glazura. Iese o prajitura delicioasa, cu o combinatie ideala de texturi si gust. Probabil ca nu o sa aveti timp nici sa-i faceti poza! Eu am facut un efort ca sa obtin fotografia asta... :) Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag