duminică, 1 august 2010

Somon la gratar cu sos de mustar (Grilled Salmon with Mustard Sauce)


INGREDIENTE:

2 fileuri proaspete de somon (fresh salmon fillets)
rozmarin (rosemary)
cimbrisor (wild thyme)
1 lingura de unt (tbs of butter)
3 linguri ulei de masline (tbs olive oil)
1 lamaie (lemon)
2 catei de usturoi (cloves of garlic)

Spalam fileul si-l taiem in bucati dreptunghiulare. Condimentam cu sare, rozmarin si cimbrisor. Cu grija, caci aceste ierburi sunt foarte aromate si nu va doriti sa acopere gustul pestelui... Mai departe, puneti pestele pe un gratar bine incins. Eu am unul din teflon care isi face foarte bine treaba... :) Daca fileurile de somon sunt cu tot cu piele, nu va chinuiti sa o indepartati, fiindca aceasta se va desprinde singura la fript. Trebuie doar sa o ridicati cu grija atunci cand intoarceti pestele. Nu uitati sa-l mai intoarceti o data si pe partea pe care a fost initial pielea, astfel incat sa ramana carnea frumos rumenita.
Wash the fillets and cut them into rectangular pieces. Put salt, rosemary and wild thyme on the fillets, but not too much as these herbs are very strong and you certainly do not want their taste to conceal the taste of the fish... Place the salmon fillets on the hot grill. Do not bother to take off the skin, as it will come off by itself once the fish is cooked. You only have to lift it carefully before you turn the fillet. Don't forget to turn it again to cook the side where the skin was peeled off so that the meat is nice and brown.

Cat timp se frige pestele, puteti pregati sosul. Intr-o tigaie, puneti uleiul de masline, un pic de rozmarin, usturoiul pisat, cateva boabe de mustar; de asemenea, puteti turna aici si grasimea pe care o lasa somonul in gratar, stiut fiind cat de sanatoasa e aceasta si bogata in vitamine. Lasati aromele sa se intrepatrunda, insa nu asteptati sa se incinga uleiul... La final, adaugati lingura de unt si amestecati in sos pana se topeste untul. Apoi, pentru degresare, turnati zeama de la o lamaie peste acest amestec. Mai invartiti de cateva ori cu o spatula de lemn si sosul este gata!

While the fish is being cooked, you can prepare the sauce. Pour the olive oil in a pan, add a little rosemary, the smashed garlic, a few mustard seeds. Also, you can add the grease the salmon leaves in the pan while being cooked; as you know, it is very healthy to eat and rich in vitamins. Let the aroma of the ingredients interpenetrate, but do not let the oil burn! At the end, add the tablespoon of butter to the sauce and stir until it melts. Pour the lemon juice over this mix and stir again with a wooden spatula a few times. There, now your sauce is ready! :)

In acest timp, cred ca si somonul s-a gatit, deci aveti o masa absolut delicioasa in doar cateva minute. Pare un fel sofisticat, insa atunci cand va aflati intr-un impas din lipsa timpului (vin oaspeti pe neasteptate, veniti tarziu de la serviciu etc.), acest meniu va salveaza onorabil. Nu va trebuie decat 15 minute! Si e delicios!!! :)

By now, your fish is cooked, so you have a divine dish on the table in just a few minutes. It looks like a sophisticated dish, so when you have to be ready for an event in a very short time (unexpected guests arriving, or you come late from work etc.), this menu is a saver. You only need 15 minutes! And it is sooo delicious!!! :)


Un comentariu:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau este asteptat cu drag