luni, 14 iunie 2010

Spaghetti cu sos de rosii


INGREDIENTE:
1 pachet spaghetti
750 g suc de rosii
1 lingura busuioc
4 catei usturoi
1 frunza dafin
1 ceapa
ulei de masline
apa

Se pune apa sarata la fiert, si pana da in clocot puteti sa preparati sosul de rosii. Daca este vara si aveti rosii proaspete, acest preparat va iesi cu atat mai gustos; daca nu, il putem face din suc de rosii (preparat in casa sau din comert).

Intr-o cratita, puneti o ceasca de apa la fiert si, cand a dat in clocot, adaugati ceapa tocata marunt si un pic de sare. Amestecati cu o lingura de lemn pana ceapa devine transparenta, apo turnati sucul de rosii/rosiile cojite si taiate cubulete, alaturi de frunza de dafin, si lasati la fiert, la foc mic, pana scade sosul. Cu 5 minute inainte de a-l lua de pe foc, adaugati usturoiul tocat fin, busuiocul si uleiul de masline.

Intre timp, in cealalta cratita cu apa clocotita, puneti pastele, apoi turnati o lingura de ulei in apa. Asta va ajuta sa nu se prinda pastele; de asemenea, pentru a va asigura de acest lucru, amestecati in ele din cand in cand. Respectati timpul aproximativ de fierbere indicat pe ambalajul de spaghetti. Cand sunt gata, scurgeti pastele si serviti-le alaturi de sosul de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag