miercuri, 12 mai 2010

"Taitei" de pui cu orez salbatic si sos ragu


La Auchan, am gasit o specialitate de pui denumita de producatori... "taitei". Practic, sunt niste fasii foarte inguste de piept de pui. Deci, daca nu gasiti asa ceva in magazine, puteti sa pregatiti aceasta mancare cu piept sau muschiulet de pui taiat de fiecare gospodina dupa cum doreste.

INGREDIENTE:
500g taitei de pui
400g orez salbatic amestecat cu basmati

Pentru sosul ragu:
1 morcov
1 radacina patrunjel
1/2 telina
1 ceapa mijlocie
50 ml ulei de masline
100 ml suc de rosii
1 lamaie
2 foi dafin
25 g faina
1 lingurita zahar
sare

Bine, recunosc, nu este exact reteta sosului ragu clasic, ci una adaptata, fara vin si alte ingrediente picante, de dragul principiului din titlul blogului... :) Totusi, va asigur ca iese ceva cel putin la fel de gustos si aromat!

Mod de preparare:

Puiul se taie (daca mai este nevoie) si se pune la rumenit intr-o tigaie de teflon, presarat cu putina sare. Se intoarce des pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca uniform.

Orezul se pune la fiert intr-o oala cu sare si 800 ml apa. Se lasa la fiert acoperit, la foc mic, pana absoarbe toata apa.

Pentru sos, taiati toate legumele in bucati mici si fierbeti-le in apa cu sare (dupa gust) in oala acoperita pana se inmoaie bine, adaugand apa daca aceasta scade. Se trece apoi zarzavatul prin sita sau se paseaza.

Sosul se pune din nou in cratita, se adauga dafinul, faina frecata cu sucul de rosii, zaharul si sucul de la jumatate de lamaie.

Se completeaza lichidul cu suc de rosii sau apa, pe masura ce fierbe, astfel incat sa obtineti consistenta dorita (nu se mai fierbe mult, doar 5-10 minute), iar spre sfarsit se adauga si uleiul de masline. Se potriveste gustul cu sare sau zeama de lamaie. Mmm...delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag