sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Pui la tigaie cu orez



Pentru aceasta reteta m-am inspirat dupa cea pentru puiul Teriyaki. Pentru ca nu aveam in casa nici sos de soia nici susan, am improvizat, si iata ce a iesit:

INGREDIENTE: 2 piepti de pui
200g orez cu bob lung
200g suc de rosii
ierburi de Provence

Se taie pieptul de pui fasii subtiri si nu foarte lungi, se sareaza foarte usor si se pun la fript intr-o tigaie de teflon (fara ulei) sau intr-una tip gratar. Se intorc pe toate partile pana se rumenesc toate bucatile frumos.

Separat, fierbeti orezul in apa cu sare. Cand e fiert, clatiti-l in apa rece si scurgeti-l.

Se face un sos din sucul de rosii diluat cu apa si ierburile de Provence. Se lasa puiul la marinat in acest sos pentru 10-15 minute, apoi se serveste impreuna cu orezul. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag