miercuri, 9 martie 2011

Macinici / Mucenici


Astazi este sarbatoarea celor 40 de mucenici din Sevastia Armeniei. Ca semn de cinstire a lor, cei mai multi dintre noi gatim azi macinici. Asa am facut si eu, si am sa va spun cum i-am pregatit...

INGREDIENTE:

300 g macinici (din comert sau facuti in casa)
150 g nuca maruntita
100 g zahar (sau dupa gust)
3 litri apa
cateva linguri de scortisoara macinata

Punem apa la fiert si, cand da in clocot, adaugam macinicii. Dupa 10 minute, adaugam zaharul si lasam sa mai fiarba, dar nu foarte mult ca sa nu se sfarame. Cand macinicii sunt fierti, acoperim oala si lasam sa se raceasca.

Cand servim, punem macinici fierti (cu tot cu zeama) intr-un castronel, adaugam un varf de lingurita de scortisoara si 2-3 linguri de nuca.

Un comentariu:

Comentariul tau este asteptat cu drag