miercuri, 12 mai 2010

Mancare de mazare




Nimic nu mi se pare mai gustos decat o mancare de mazare! :) Daca mai pui la socoteala ca este si simplu de facut, chiar ca este mancarea ideala intr-o zi foarte aglomerata...

INGREDIENTE:
1 kg mazare verde (chiar si congelata)
2 cepe
2 morcovi
1 lingura boia de ardei dulce
1 legatura marar
ulei
sare

Se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Se taie morcovii rondele si se adauga la mancare. Dupa cateva minute, in care au avut timp sa se inmoaie, se adauga si mazarea, iar apoi se pune boiaua de ardei. Se pune apa aproape cat sa acopere mazarea si se lasa la fiert la foc mic, cu oala acoperita. Sarea o puneti abia la sfarsit, dupa ce mazarea a fiert, fiindca altfel bobul de mazare se intareste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag