duminică, 24 martie 2013

Placinta cu spanac, de post


Desi toata lumea stie ca spanacul este o sursa de sanatate, nu toata lumea este incantata de gustul lui... Pentru acestia din urma, iata o reteta care va va face sa iubiti spanacul! 


Ingrediente:

1 pachet foi de placinta (cumparate)
800 g spanac congelat
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
sare
piper
80 ml ulei

Puneti la fiert apa cu sare intr-o oala. Cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati spanacul. Dupa ce acesta a fiert, lasati-l la scurs intr-o strecuratoare.

Intre timp, se pregateste restul umpluturii. Tocati ceapa si o puneti la calit in uleiul incins (eu imi cam feresc familia de prajeli, asa ca pun la inmuiat ceapa in putina apa fierbinte cu un strop de ulei), apoi adaugati spanacul scurs si tocat marunt si verdeata.

Ungeti o tava incapatoare cu ulei, puneti in ea 4-5 foi de placinta (unsa fiecare cu ulei), turnati umplutura de spanac, iar la final acoperiti cu inca 4-5 foi de placinta. Intepati placinta cu o furculita inainte de a o baga la cuptor (ca sa ajutati sa iasa aburul din umplutura). Ungeti placinta cu putin ulei. Dati tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.

Pofta buna! Nu-i asa ca ati fi vrut sa iasa mai multe portii din aceasta placinta delicioasa cu spanac? :)



2 comentarii:

Comentariul tau este asteptat cu drag