marți, 31 martie 2015

Prajitura de post cu banane

Mai avem un pic pana la Paste, deci si deserturile noastre vor fi de post... Pana sa ne desfatam cu o felie de cozonac, eu va dau reteta pentru o prajitura la fel de buna... dar de post.


Aveam in casa cateva banane care isi asteptau randul sa fie mancate de copii. Dupa cateva zile, vazand ca nimeni nu le vrea si ca cei mici pareau sa prefere alte fructe in acel moment, m-am hotarat sa le folosesc altfel: la aceasta prajitura. A iesit o bunatate pe care v-o recomand si voua!

Ingrediente:
 
3 banane
1 cana zahar
1 pahar nuca macinata
1 plic praf de copt
1 cana faina
1/2 cana ulei
zahar pudra (optional)

 Desfaceti bananele si le pasati cu o furculita. Se adauga uleiul, zaharul, nuca macinata si faina amestecata in prealabil cu praf de copt. Se mixeaza bine-bine, apoi rasturnati compozitia intr-o tava de copt si o dati la cuptor. Trebuie sa o lasati la copt pentru aproximativ 50 minute, la foc mediu. Verificati cu o scobitoare si, daca nu iese tocmai curata din aluat dupa acest interval de timp, o mai bagati inapoi la cuptor pentru inca 10 minute.
 

Daca o incercati si voi, astept sa-mi spuneti. Puteti chiar sa adaugati, dupa gust, stafide, ciocolata sau alte ingrediente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag