joi, 3 iunie 2010

Avertizare contra pangasius...


Acum cativa ani, am descoperit (cu placere) pestele acesta gustos numit pangasius. Era foarte promovat in meniurile pentru copii deoarece are o carne alba, slaba, dulce si la noi se vinde fileuri, deci fara oase... Asa ca am inceput sa-i dau baietelului meu, am consumat si noi, cei mari... pana a inceput sa circule pe Internet o informatie despre acest peste, in urma careia am incetat sa-l mai cumparam. Poate ca unii dintre voi nu au auzit despre cat de toxic este, sau poate aveti o alta parere... fiecare decide pentru el. Eu, insa, vreau sa va transmit ce am aflat, fiindca asa mi se pare corect... doar va vorbesc mereu despre mancaruri si sanatoase, nu doar gustoase, nu?

Industrial cultivat în Vietnam , de-a lungul râului Mekong , pestele Pangas sau Pangasius (cum il stim noi ), a fost introdus destul de recent pe piaţa. Intr-o foarte scurtă perioadă de timp, acesta a crescut în popularitate în Franţa si in intreaga Europa. Francezii infuleca Pangasius ca si cum ar fi ultima lor masa. E un peste foarte accesibil ca pret (relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fara oase şi are o aroma şi textura neutra (blanda); mulţi l-ar compara cu codul.

Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut: Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.), si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă. Aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.

Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o "bomba" biologica. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, si, mai nou, pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece au constatat ca astfel pestii cresc mari mai repede si carnea lor devine mai "pufoasa"..

Studiati si dvs. toate informatiile legate de acest nou "trend" de peste si luati singuri decizia daca il mai consumati sau nu!

INTRATI PE ACEASTA PAGINA SI AFLATI SINGURI...

http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este asteptat cu drag